Hjem Danmark Den første uken er alltid den mest hektiske, selv om det er ferie

Den første uken er alltid den mest hektiske, selv om det er ferie

av Elise

Av alle de merkeligste ting jeg noensinne har fått for meg har jeg tydeligvis havnet i en ny mystisk fase. Mens Marius og jeg har vært innom de fleste loppesupermarkeder i Sør-Jylland og vandret rundt timevis i de forskjellige gamle industribygg uten ventilasjon dukket det brått opp i hodet mitt. Min nye “ting” som jeg ikke klarer å legge fra meg uansett hvor mye jeg prøver.

Jeg har begynt å samle på keramiske småfugler.

Hva fa……

Etter en uke med speiding etter disse har jeg nå, med kraftig “enabling” fra Marius sin side (den jævel’n), klart å samle rundt 15-20 småfugler i keramikk, porselen og tre. Et par av dem hadde jeg ikke funnet en gang hadde det ikke vært for at Marius fant dem og sa jeg “måtte” kjøpe dem. Jeg har ikke engang et sted å sette dem alle sammen når vi kommer hjem.

Jeg har selvsagt tatt enkelte forholdsregler. De skal ikke koste mer en 30-40 kroner stykket. Det viser seg at et fuglesett jeg plukket med meg for 55 kr egentlig er verdt rundt 200+. Etter litt mer iherdig søking på Internett over dansk keramisk design viser det seg at et par andre av fuglene jeg har plukket med meg er verdt et par hundrelapper de også. Det er jo alltids en morsom tanke. At de faktisk er verdt noe.

Neste steg er å prøve å finne en god hylleløsning til dem. Jeg har kikket på settekasser, men de blir faktisk altfor små. Så jeg får se om jeg finner en god løsning på det når jeg kommer hjem.

Vi har hatt -en- dag hvor vi skulle være “inne”. Altså ikke reise noen steder. Det ble ikke helt slik, brått befant jeg meg i Hirtshals og spiste grillkylling og pommes fritter til middag. De ting jeg gjør for å få remulade til maten…

Bare så det er nevnt, så er jeg dessverre ikke fan av Blokhus. Det er fullstendig annerledes fra slik jeg husker det som barn, noe som er naturlig selvsagt, men dette stedet har blitt den verste turistfella jeg har sett på lenge. Dessverre har Skagen blitt det også. Vi er i off-sesongen og det var større mengder med mennesker uansett hvor vi gikk. Hadde det ikke vært for at Marius skulle ha “manneveske” hadde vi aldri reist ut dit. Og nå blir det en god del år til neste gang. Det er veldig synd, før det ble overfylt med flere turister enn det kunne håndtere var det et deilig sted å besøke. Selv om det tar en hel time å kjøre ut dit fra Frederikshavn.

Det er stadig en uke igjen. Planen er å ta for oss Nord-Jylland ettersom vi har gjort oss ferdig med sør. Vi har til og med vært en tur innom Billund. Kan ikke akkurat si at det var sjokkerende å se at halve loppesupermarkedet der var fylt opp med lego. Men vi endte ikke opp med å kjøpe lego i det hele tatt. Marius fant byggesett til Gundam. Veldig sært og japansk som man skal slite hardt med å få tak i fra Norge visstnok. Han ble helt “squeee”, i lyd til og med, så da måtte vi bare plukke med oss to byggesett til ham da.

Selv kom jeg borti en broderihylle i Kolding hvor jeg plukket med meg nesten alt jeg fant. Det ble en dyr affære, men jeg fikk med meg masse flotte broderibøker til en tredjedel av vanlig prisen hos antikvariatene, samt flere broderitekstiler i forskjellige farger. Det er nok den hyllen jeg ble mest glad over å finne.

Jeg tenker også at de forskjellige misjonene i Norge idag som har bruktbutikker faktisk kunne innkassere langt bedre ved å ha loppesupermarked istedet. De har lokalene og kortbetaling, Norges befolkning har altfor mye skrot liggende hjemme og er for late til å håndtere det selv. Kan enkelt løses ved muligheten til å leie en hylle i et allerede velkjent butikklokale med alle de løsningene man ønsker, men ikke selv gidder å gjøre.

Lyst til å bli kvitt en stor stabel med dvdfilmer du ALDRI kommer til å se igjen men ikke orker å legge ut på finn? Lei en hylle til 100 kr uka og la noen andre ta seg av alt det der.

Jeg vet jeg sa nøyaktig det samme ifjor om hvordan jeg håpet dette fenomenet ville reise nordover til Norge og slå rot. Vel, jeg håper stadig.

1 kommentar
0

Lignende innlegg

1 kommentar

Julia Hoffmann 21. august 2018 - 21:40

Coop obs I norge selger fine småhyller ….kunne paase til fuglekoppene dine.utstilt var de med små kaktus.kos dere masse på ferie

Comments are closed.