Hjem Gjenbruk De gode loppefunn 2018

De gode loppefunn 2018

av Elise

Det har vært en del turer rundt omkring på forskjellige bruktbutikker, loppesupermarkeder og antikkbutikker i år. Og selv om vi knapt er i slutten av November tenkte jeg å lage en liten liste over årets gode kjøp, hvor de kom fra osv.

En del av det vi har kjøpt iløpet av året kommer også fra Danmark, så dette er ikke noe jeg forventer alle finner det samme av. Men forhåpentligvis blir man litt inspirert til å stikke innom sin lokale bruktbutikk før man tar turen til Ikea.

Sett(e?)bordet

Mens vi var på sommerferie i Danmark holdt vi utkikk etter et settbord som vi kunne dele opp og plassere rundt i leiligheten etter behov. Jeg kunne tenkt meg et sidebord hvor jeg pleier å sitte og brodere, et sidebord ved sofaen hvor en lampe kan stå osv. Alt det der. Vi lette et stykke tid og jeg mener det var på Kirkens Korshær ute på Svenstrup (altså utenfor Ålborg forbi Bilka) vi fant det vi lette etter til en pris vi var fornøyd med. Det kostet under 200 DKK.


Ornamental Lyfa Lampe

Herregud jeg digger denne lampen. Den er så utrolig pen og velgjort med en nydelig patina. Denne skal stå (og står der nå) ved sofaen for å få litt ekstra lys. Den er kjøpt hos Tidernes Ting i Hjørring for 250 DKK.

Det fulgte ingen lampeskjerm med, men jeg har funnet noen i Helsingør som kan lage på bestilling, med mange forskjellige tekstiler, så jeg har planer om å få ordnet noe der.

Jeg har allerede skrudd i en pære for å sjekke om den faktisk fungerer også og det gjør den heldigvis. Jeg var opprinnelig litt skeptisk med tanke på ledningene som var i den.

Faren min som tilfeldigvis er elektriker bekreftet at jeg ikke behøvde bekymre meg og at den var iorden. Så da er det bare lampeskjerm igjen!

 

 

 


Vedgryte i kobber

Kjøpt idag faktisk. Veldig fornøyd da jeg har vært på utkikk etter en lenge, men Marius har hele tiden rynka på nesa og gått videre. Men idag var tydeligvis dagen. Jeg liker disse med gamle motiver på. Det er noe koselig og nesten idyllisk ved det hele.

Denne er plukket opp hos Kirkens Bymisjon som holder til i Døvleveien på Sem for 100 NOK.


I samme slengen plukket vi også med oss fem nydelig drikkeglass til 15kr stk. Men de er i oppvaskmaskinen, så ingen bilder.

Opprinnelig hadde vi drikkeglass fra Ikea, men de knuses så alltfor lett virker det som.


Art Deco Brosje

Ja…. Jeg er egentlig ikke et smykkemenneske. Egentlig. Jeg liker veldig godt smykker, men jeg går sjeldent med dem. Jeg kom over denne  på VIP Loppen i Fredensborg, Danmark. Den kostet 50 DKK og var blant det aller siste jeg så før vi skulle dra. Jeg liker veldig godt art deco, så jeg tenkte denne ville være perfekt for meg og plukket den med. Og har hengt fast på vinterkåpen min siden.


Teskjeer med plast

Vi har selvsagt teskjeer fra før. Vi kjøpte opprinnelig et bestikk fra Ikea. Men det er alt av stål og teskjeene blir fort brennende varme (og er egentlig alltfor små). Og i vanlige butikker er det nesten umulig å få kjøpt bestikkdeler enkeltvis. Men i bruktbutikker fungerer det aldeles utmerket!

Vi kjøpte totalt 8 stykker. De har en god størrelse, alle sammen er hele og pene og vi fikk dem for totalt 16 DKK hos Genbrugsbutikken Sindal, Danmark


Keramisk fat

Før vi reiste på sommerferie hadde vi fulgt med på både Antikkduellen og Skattejegerne som vises på dansk TV. Det viser forskjellige antikhandlere og marskandisere som jakter etter de “gode tingene” og hva som selger. Der har vi selvsagt lært en god del om Dansk Design og hva som er ettertraktet. Men å se forskjell på ALT enda, det har vi ikke selvsagt.

Så da stod vi der i.. Herning tror jeg det var? På et supperloppemarked og kikket rundt. Det var mange hyller med forskjellig keramikk og jeg var på utkikk etter et enkelt fat jeg kunne ta med hjem til stuebordet. Da kom jeg over denne som kun kostet 125 DKK. Som er et.. norsk fat laget opprinnelig i Stavanger. Var ikke helt det jeg forventet å falle over på et superloppemarked midt i Danmark, men jeg likte det nok til å kjøpe det.


Og fuglene… ?

Herregud… hva tenkte jeg med?

0 kommentar
0

Lignende innlegg