Hjem Hudpleie & Kosmetikk Mine baseprodukter for sensitiv hud

Mine baseprodukter for sensitiv hud

av Elise

Det hele startet mens jeg var i Danmark. Mesteparten av mine livshistorier begynner som regel med den setningen, også denne gang.

Det er sommer, det er sol og jeg står på en strand langs vestsiden av Danmark og ser utover havet. For nte gang er jeg solbrent og før jeg ble solbrent var jeg alikevel knall rød i ansiktet. Det var det øyeblikket hvor huden min skrek etter nåde at jeg endelig bestemmer meg for å være litt mer proaktiv og faktisk begynne med en hudpleierutine.

Et par hundrelapper, et par feilkjøp og et par turer til og fra Matas senere og jeg har fått ordnet med enkle baseprodukter jeg kan bruke som jeg heldigvis ikke reagerer på. Til tross for at jeg finnes ikke allergisk mot noe har jeg alikevel reagert kraftig nok et par ganger til å gå rett til hyllene der det klart og tydelig står merket “sensitiv”.

Gentle Cleansing Gel fra Plaisir

Butikkens beskrivelse (på dansk)
Plaisir Gentle Cleansing Gel indeholder glycerin, der tilfører huden masser af fugt. Betaine fra sukkerroe beskytter huden mod udtørring. Produktet er helt uden parfume og velegnet til dig med sensitiv hud.

Den koster 64,95 DKK hos Matas.dk

Den er veldig drøy og jeg reagerer ikke på den. Huden blir heller ikke vedvarende rød og føles ikke tør etter bruk.

Gentle Skin Tonic fra Plaisir

Butikkens beskrivelse (på dansk)
Formlen indeholder glycerin, der modvirker udtørring af huden. Panthenol (provitamin B5) plejer, fugter og reparerer huden. Tilføjelsen af pentylene glycol tilfører huden rigeligt med fugt og efterlader den blød og lækker. Produktet er helt uden parfume, og er derfor især velegnet til dig med sensitiv hud. 

Den koster 64,95 DKK hos Matas.dk

Jeg har en liten fornemmelse av at jeg muligens reagerer på denne. Etter at jeg har smurt meg inn med toneren kjenner jeg en kribling over hele ansiktet og mens det kribler er jeg ganske så rød. Men jeg fortsetter å bruke den da det går raskt over og rødheten gir seg.

Gentle Face Scrub fra Plaisir

Butikkens beskrive (på dansk)
Formlen indeholder glycerin, der tilfører ekstra fugt til huden. Plaisir Gentle Face Scrub er helt uden parfume og mikroplast, hvilket er ideelt til dig med sensitiv hud. 

Den koster 69,95 DKK hos Matas.dk

Jeg går grundig til verks de få gangene jeg bruker denne. Den er veldig drøy og ser ut til å gjøre en god jobb.

Neutral Fuktighetskrem til ansikt (natt og dag)

Produsentens beskrivelse
Inneholder glyserin og gir huden ekstra fuktighet, noe som gjør den myk og smidig. Kremen inneholder verken parfyme eller fargestoffer, og er så mild at den kan brukes både om dagen og natten.

Pris varierer, se liste over forhandlere i Norge.

Ettersom Plaisir sin ansiktskrem kommer i krukke spurt jeg om det fantes et alternativ på tube eller med pumpe. Da det dessverre ikke var det fant vi fram til Neutral. Jeg reagerer definitivt ikke på denne og den er faktisk overraskende drøy.
Som baseprodukt å falle tilbake på er den helt grei, men jeg syntes ikke den er god nok da jeg ofte føler meg litt stiv i huden etter påføring.


Kombinert bruk av alle disse produktene har dog medført at porene mine har blitt mindre, jeg er mindre rød i ansiktet generelt, kinnene mine er like myk som en babyrumpe (nei, jeg har ikke sammenlignet, bare ta meg på ordet at det er sånn) og jeg har betraktelig færre tilfeller av kviser selv i syklusen min.

Så det kan fort la seg gjøre med produkter som ikke koster allverdens.

0 kommentar
0

Lignende innlegg