Hjem Hverdagsliv Første Julemiddag overstått

Første Julemiddag overstått

av Elise

Ettersom vi får besøk i julen fra to venner som feirer jul med oss pleier vi som regel å ordne med en tidlig julemiddag sammen med nærmeste familie slik at min niese får oppleve de samme familiestundene som vi hadde som barn.

Som vi alltid gjør serverer vi and (appelsin, vanilje og rosmarin) med brune kartofler, rødkål og tre forskjellige sauser.
Grunnen til at vi har forskjellige sauser er fordi første året vi holdt jul for oss selv klarte ikke Marius å bestemme seg for hvilken type saus vi skulle ha og lagde liksågodt alle tre. Og siden har vi hatt tre sauser til juleanda.

Vi brukte selvsagt et par dager på å passe på at leiligheten var nærmest gullende ren før de kom, hvorpå det ble støvsugd over gulvet opptil flere ganger bare sånn for sikkerhets skyld. I tillegg ordnet jeg med en liten juledekorasjon som jeg ble kjempefornøyd med, men som viser seg å være komplisert å ta bilde av.

Jeg kjøpte en gren av vrihassel (men alle kaller den trollhassel) på Plantasjen for en hundrelapp. Jeg var innom Nille og plukket med meg alle de hvite og sølvglitrende fuglene de hadde og tre fine dompaper fra Europris. Resten av pynten hadde jeg fra før som ble hengt opp. Alt befinner seg over spisebordet.

Ideen kom opprinnelig fra et bilde jeg hadde kommet over av fjorårets julepynt (eller hva det var) hvor noen hadde røde grener med hvite fugler som bordpynt. Jeg syntes det så veldig stilig ut, men jeg har ikke verdens største bord, eller budsjett, eller ork. Men til tross for kontinuerlige forandringer fra den originale planen så ble det ikke så verst alikevel, og jeg har stadig masse bordplass til mat i tillegg!

Siden det liksom var julemiddag de alle kom for å få var det også litt hast å få juletreet på plass sånn at det ble ordentlig julestemning. Det ble edelgran selvsagt, jeg fikser ikke dryssingen fra vanlig gran.

Julemiddagen var kjempekoselig og all maten ble spist opp. Det var ikke så mye som en smule igjen. Og en fornøyd femåring satt ved juletreet og lekte med lego mens vi andre satt og skravla.

Så da er stresset over for denne gang, om to uker er det på’n igjen.

0 kommentar
0

Lignende innlegg