Hjem Bolig & Hage Overtakelse av hus er oppskrytt

Overtakelse av hus er oppskrytt

av Elise

Det har tatt oss nesten 20 år å komme inn på boligmarkedet og endelig kjøpe oss et eget hus. Vi har gledet oss som noen unger til overtakelse i tre måneder og lagt mange planer på hva vi har hatt lyst til å gjøre og hvordan vi skal gjøre det.

Skal derimot ærlig innrømme at selve dagen var et massivt antiklimaks. Selve overtakelsen i seg selv tok maks 25 minutter og så var tidligere eier og eiendomsmegleren ute av døren mens vi stod igjen med nøklene.

Det skal nevnes at vi var godt klar over at det var en god del veldig merkelige løsninger rundt omkring når det gjelder strømkontakter, ledninger, vegger m.m. Men det er først når møblene har blitt fjernet og det har blitt vasket godt at man ser hva slags merkelige hobbyløsninger som har blitt tatt i bruk og hvor nedslitt det egentlig er.

Misforstå meg rett. Jeg er superglad fordi vi endelig har et eget hus, jeg var bare ikke så godt forberedt på hvor.. tvilsom stand det egentlig var i.

Planen vi har kommet opp med er at vi skal rive ned brystkledning som er på veggen i stua, lydisolere som en gærning mot nabohuset og fjerne alle “hobbyprosjekter” vi har funnet rundt omkring. Alle lister skal kasseres og nye skal kjøpes og legges. Alle skap og hyller som ble stående fra tidligere eier har blitt demontert og kastet ut på gressplenen. Og vil selvsagt bli kjørt bort på Grinda når den åpner på torsdag.

Når stuen er ferdig, eller i det minste forbi spikerstadiet, kommer vi til å flytte over til huset for harde livet. Alt annet som vi ønsker å gjøre kan gjøres stille og rolig mens vi er der. Stua derimot, som er så stor del av huset, blir fort vanskeligere hvis vi i tillegg skal flytte alle tingene våre OG kattene.

Så det blir spennende, men også veldig slitsomt de neste par dagene.

0 kommentar
0

Lignende innlegg