Hjem Bolig & Hage Gulv og tak på en torsdag

Gulv og tak på en torsdag

av Elise

Mens jeg sitter hjemme og jobber tilbringer Marius tiden sin i huset med min far for å gjøre det innflyttingsklart. Ettersom min far er elektriker har han sagt seg villig til å kikke litt over anlegget som er i huset og se om det er noen potensielle brannfeller på gang.

Han har også en god del byggeerfaring som Marius forsøker å utnytte til det fulle.

Etter at jobben min var ferdig for dagen og far hadde reist hjem igjen bestemte vi oss for å fikse innetaket alikevel. Opprinnelig hadde jeg ikke tenkt å gjøre noe, men de har ikke kvistlakket, bare hvitbeiset eller noe rett over og det ser egentlig ikke pent ut.  Stua er også det største rommet, så om vi ikke gjør det nå som kommer vi aldri til å gjøre det.

Det første jeg ordnet var å legge ut papp og teipe det til gulvet så det ikke ble ødelagt eller sølt på mens vi jobber der. Det ble ganske smertefullt mot slutten, men er definitivt verdt det.

Så var det en tur på Obs Bygg og plukke opp kvistlakk og sperregrunn. Vi valgte en bøtte på 2,7 liter da den på 9 liter brått kosta 1100 kr.  Det skal riktignok være to strøk på, men en bøtte på 2,7 liter til 400 kr holder til et strøk og litt til. Dermed sparer vi 300 kr på å kjøpe to mindre bøtter istedet.

Oppussing er allerede en dyr affære, dermed er det greit å ikke sløse også.

For å få malt i sporet i taket så fant jeg fram en pensel og malepinne, teipet det sammen med gaffateip og satte igang. Det tok oss halvannen time å gå over hele taket med første strøk og det ser allerede bedre ut.

Idag blir forhåpentligvis gipsvegger skrudd opp slik at vi kan gå igang med sparklingen og andre strøk på taket.

 

0 kommentar
0

Lignende innlegg