Hjem Bolig & Hage Nytt hus, nytt rom, ny seng

Nytt hus, nytt rom, ny seng

av Elise

Vi er endelig på plass. Så mye på plass det er mulig å komme slik situasjonen er.

Vi startet med stua ettersom det var det eneste rommet vi ikke kunne sperre av fra kattene. Vi hadde fjernet brystkledningen og funnet en virkelig vidunderlig tapet fra 90-tallet med skillebord og det hele. Det var en hastig plan om å røske opp gulvet også og legge nytt, men det ble skrotet ettersom vi ville trengt en ekstra uke. Så da var det rett på Jula og kjøpe papp på rull som kunne legges ut slik at vi ikke ødela det fullstendig.

Nytt lag med gipsplater, sparkling og grunning har blitt ferdig i stua. Vi har til og med fått malt det i den fargen vi ville ha. Krystall fra Butinox. Den er blå med masse grått i, og i riktig lys ser den nesten lilla ut. Vi har sålangt hverken lister eller strøm i stua, men det blir ordnet når feriepengene kommer på plass.

Det tok oss nesten to uker å komme så langt. Og jo mer vi tenker på det jo mer glade er vi for at vi ombestemte oss angående gulvet. For jeg tror ikke vi hadde klart å komme på plass innenfor de tre ukene om vi hadde røsket det opp.

Mellom sparkling og maling hadde vi også begynt å flytte over alle tingene våre fra leiligheten slik at vi kunne vaske ut av den mye kjappere. Det var et helvetes blodslit og Marius gjorde mesteparten av det. Den første uken sov vi på “roterommet” ettersom vi ikke hadde startet på soverommet enda. Det er ingen ventilering der inne, så det var fram med bordvifter og håpe på det beste frem til soverommet var ferdig.

På soverommet var det en gyselig ødelagt tapet, hull i veggen bak døra og jeg vet ikke hva. Så Marius har stått der inne i et par dager med en dampmaskin og få skrapt tapeten av slik at vi fikk sparklet og malt.

Der inne hadde jeg ingen kjempeplaner akkurat. Vi hadde plukket med en billig gråmaling fra Hard Head (Jula) som dessverre har ganske dårlig dekkevne, så her måtte flere lag på. Men sekundet malingen var halvtørr etter andre laget så demonterte jeg senga og flyttet den inn på soverommet. Vi skulle på plass før Marius må tilbake på jobben igjen.

Og dagen før ferien hans var over var alt på plass og vi hadde vår første natt på et ordentlig soverom.

Jeg har fått ordnet med gardin foran vinduet sånn at vi har litt privatliv, men i min iver etter å få Marius ut av huset før det raknet for ham så glemte jeg at det også er en verandadør ved siden av som også burde hatt en gardinstang.

Sengerammen fant jeg på Finn for et stykke tid siden. Den hadde noen småskader som jeg måtte fylle med kjemisk tre for at det ikke skulle se alltfor ille ut. Det eneste som irriterer meg ved den er at annonsen påsto at den var 2 meter lang og det er den ikke. Madrassene må være 190cm for at de skal passe. Og det blir jo litt kjipt for Marius som tross alt er 186cm høy.

Vi hadde uansett bestemt oss i forveien at vi ville ha nye madrasser da den gamle sengen vi hadde var særdeles sliten og klar til å vandre heden. Og jeg er glad jeg sjekket hvor lang sengen egentlig var før jeg kjøpte madrasser, eller så hadde det blitt et dyrt bomkjøp.

I tillegg fikk jeg ordnet med et stor fint L-formet skrivebord til Marius (Mancave og greier) til bare 400kr.  Også funnet på Finn.

Planene videre er å vente på feriepengene og så få ordnet med lamper til stua og takvifte til soverommet. Vi skal også få på lister i stua og få bygget en kattegård ut på plattingen med utgang fra soverommet. Jeg tror ikke kattene takler å bli innekatter etter over 12 år med uteliv, så da blir kattegård en midlertidig løsning.

Generelt sett er vi slitne og litt knekt. Marius har nærmest gledet seg til å begynne på jobb igjen så han kan “slappe av litt”. Vi har begge fått hissige senebetennelser i armene. Hans ankler har hovnet opp, jeg har fått vann i knærne. Og vi har begge skrekkelig vondt i ryggen og er drittlei alt rundt oss.

Men vi er endelig på plass. I et ordentlig soverom som er stort nok til at jeg kommer ut av sengen uten å måtte kravle over ham. Med et hjemmekontor hvor det er et ordentlig vindu, så jeg faktisk husker hva dagslys er.

“Det blir fint til slutt” er mantraet vi har gjentatt de siste 3 ukene. Og det blir fint. Til slutt.

0 kommentar
0

Lignende innlegg