Hjem Kjæledyr Luftegården vs. utbryterkongen

Luftegården vs. utbryterkongen

av Elise

De har vært inne i to uker nå. Masingen har blitt verre og verre for hver dag som går. Som en slags trøst/midlertidig løsning har jeg åpnet døren til verandaen hvor jeg vet han ikke får klatret ned fra eller lignende. Så får han litt uteluft og snust på nabolaget, jeg har tatt ham i å sove der ute i solen og det ser ut som om han koser seg maks.

Det har hele tiden vært meningen at vi skal ha en luftegård på plattingen ettersom Felix er fæl til å havne i slagsmål med andre katter, selv på Bisjord i hans gamle territorium. For andre katter gir blaffen om man er kastrert eller ikke, territorium er noe man etablerer og forsvarer uansett.

Så på selveste himmelspretten står Marius og jeg i regnet i to timer og bygger luftegård for harde livet slik at katten endelig kan få gå ut. Personlig syntes jeg ikke det ble så alltfor ille, men merker meg at skillevegg på den ene siden skal settes opp slik at man får litt privatliv fra stien som er der.

Felix snuste rundt og var umiddelbart bort på nettingen og prøvde å dytte den vekk. Hadde jeg ikke visst bedre skulle jeg nesten tro katten var rasende over at han ikke fikk gå hvor han ville og at han kun hadde plattingen å være på.

For en katt som har kommet og gått som han vil siden han var født er det nok en hard pille å svelge. Så hard at han spyttet den ut igjen. For da jeg sjekket opp på ham 10 minutter senere hadde han funnet et svakt punkt og rømt.

Jeg tok en runde rundt i nabolaget for å se om jeg fant ham, men han var som sunket i jorden. Jeg sukker og blir litt vemodig. Ikke bare har vi brukt masse tid på å sette opp luftegården, den har jo kostet en del penger i tillegg. Den holder riktignok Carmen på eiendommen, men hun er så innmari hjemmekjær uansett så hun går ingen steder uten følge.

Jeg blir sittende ved kjøkkenvinduet og kikke ut mens Marius lager mat. Banner over at katten ikke er fornøyd og nå mest antagelig over alle hauger. “Han kommer hjem når han er sulten” sier Marius. “Joda,” svarer jeg. “Hvilket hjem eksakt?”

Da vi har den nøyaktig samme samtalen om hvilket hjem han vil dukke opp ved for tredje gang etter 30 minutter får jeg øye på Felix ved stien. Han spankulerer tilfeldig forbi huset mens han er opptatt med å være på oppdagelsesferd. Jeg løper ut, lokker til meg katten og rasker ham med meg inn igjen. Det blir ikke mer utetid idag, jeg skal tette igjen svakheten.

Så da spoler vi fram til idag tidlig.  Klokken er åtte om morgenen og han HYLER ved døren om å slippe inn på soverommet så han kan løpe videre ut på plattingen. Jeg får utsatt det med lokking og kos i en halvtime men må til slutt gi opp. Jeg åpner verandadøren og er litt med ham mens han snuser omkring igjen. Etter en stund går jeg inn og lager dagens første batch med kaffe. Han er stadig i luftegården.

Etter litt om og men i mitt eget hode bestemmer jeg meg for å gå ned på kontoret og begynne på dagens jobbøkt. Rømmer han så rømmer han, og han kommer sikkert tilbake igjen når han er sulten.

Etter et kvarter går jeg opp for å sjekke litt. Og han har selvsagt rømt igjen.  Fant selvfølgelig en helt annen svakhet han.

Dustekatt.

0 kommentar
0

Lignende innlegg