Hjem Gjenbruk Loppefund og utgåtte sedler

Loppefund og utgåtte sedler

av Elise

I helgen reiste vi ned til Lillesand for å hente en spisestue. Det var 50-talls teakmøbler som har stått på et loft siden 80-tallet en gang, så jeg var helt i hundre etter å få tak i dem. Delvis fordi de bare ville ha 1500 kr for det.
Det er noen hakk og riper i bordplata, men jeg er stor tilhenger av å ha på finduk når folk er på besøk, så dette går fint.

På veien hjem fra Lillesand stoppet vi ved noen bruktbutikker som stadig var åpne. Vi hadde heldigvis reist veldig tidlig om morgenen så vi rakk innom 3-4 butikker som vi vandrer rundt i.

I Grimstad fant jeg noe jeg endelig har vært på utkikk et stykke tid, nemlig blomsterholder. Det er min svigerinne som tipset meg om de. Så endelig i Grimstad fant jeg endelig en, og til bare 10kr i tillegg. På engelsk kalles de for “Flower Frogs”. De er til å ha på bunnen av vasen til å sette stilkene i slik at buketten ser flott ut og blomstene stadig får vann.

De to andre fant jeg på et loppemarked i Sandefjord hvor jeg fikk 2 for 15 kr. Nå trenger jeg bare en vase.

Men tilbake til spisestuen i teak. Det er et bord med to ileggsplater slik at jeg har plass til hele familien rundt bordet i juletider og 5 stoler. Setene er i brodert tøy, som jeg ikke har planer om å beholde. Men jeg kommer nok til å tegne opp de forskjellige blomsterbroderiene for moro skyld.

Etter vi kom hjem har jeg brukt en del tid på å pusse bordoverflaten for hånd. Jeg aner ikke hvor tynn fineren egentlig er og jeg vil ikke ødelegge bordet nå som vi endelig har fått det med hjem. Men etter et par timer og hva som føles som en absurd mengde med slipepapir kom jeg fram til at “it’s as good as it’s ever gonna be” og bestemte meg for å gi det en omgang med sårt tiltrengt olje.

Stolene har ikke fått en omgang enda, for der skal det pusses enda mer forsiktig og jeg må få tak i nye stifter for å endre trekket. Jeg har litt faux semsket skinn liggende, uten at jeg husker hvorfor jeg kjøpte det nødvendigvis, men jeg tror de vil fungere fint som setetrekk og at jeg skal ha nok liggende til fem seter. To av stolene er litt lealaus så de må også sikres, mest antagelig med litt trelim.

Foreløpig ser det ganske så bra ut. Men jeg må ha et stort gulvteppe under for at det ikke skal bli for mye “treverk” og litt andre farger enn bare brun.

Det tok ikke lang tid før jeg ble rastløs på søndagen, så jeg sjekka FB-gruppa om brukt- og loppemarkeder i Vestfold og Telemark for å se om det var noe igang.

Vi endte opp på en skole i Sandefjord hvor jeg plukket med meg en Jäger Eisenberg “Blau Saks” smørtine i porselen til 75 kr. Ultrasært, men for de som ikke vet bedre; det er en tallerken med lokk i stråmønster.

Jeg ba om unnskyldning for at jeg ikke hadde mindre enn en 500-lapp på meg, sånn er det når minibanken gir deg hele lapper på beløpet. Selgeren sa det ikke var noe problem og rakk meg to 200-lapper og mynt. Sjekket jeg sedlene? Nei. Burde jeg ha gjort det? Definitivt. Bør du også være flinkere enn meg? Så absolutt!

For det viser seg at den ene 200-lappen hun rakte meg var en utgått seddel. Og siden vi ikke lenger er i 2018 kan ikke de gamle 200-lappene brukes som betaling. De må veksles inn til ny seddel. Og det er kun Norges Bank som gjør det uten gebyr. Så etter en lengre samtale med en kundeservicemedarbeider for DNB over telefonen kom vi fram til at den eneste måten jeg får vekslet inn 200-lappen min til en gyldig seddel er å sende den… med posten… til Norges Bank i Oslo.
Husk å fylle ut og legge ved skjema eller så får du ikke pengene dine inn på konto.

I ettertid er jeg egentlig ganske sur, for ved å rekke meg en utgått seddel uten at jeg merket det så har hun dumpet problemet med seddelen over på meg. Og jeg satte virkelig ikke pris på det.

0 kommentar
0

Lignende innlegg