Hjem Bolig & Hage Hva skal jeg med tre stuebord igjen?

Hva skal jeg med tre stuebord igjen?

av Elise

For et par uker siden tok vi en liten tur til Notodden for å plukke opp et stuebord jeg hadde funnet på Finn. Det kostet ikke så mye, mest antagelig fordi det var et ganske slitent teakbord som trengte en omgang med både slipepapir og olje. Men etter et par timer  så det nesten som nytt ut. Med unntak av noen små bruksmerker man ikke helt får slipt bort.  Med tanke på at det er et 50-60 år gammelt bord er det ganske imponerende hvor godt det egentlig har holdt seg. Og ikke minst hvor stødig det stadig er.

Meeeen nå er det sånn at bordet egentlig var litt i minste laget for vår 3-seter sofa. Det har riktignok klaffer som man kan trekke ut som gjør det bredere, men det hjelper lite når det egentlig er for kort.

Så her om dagen så jeg et bord som gies bort i Drammen. Hyggetur til Drammen, tenkte jeg da. Flinke meg hadde selvsagt ikke sjekka mål eller noe. Tror ikke det var noen heller. Men da vi kom dit la vi merke til at… shit, det er enormt.
160x80cm var litt i største laget, selv for meg. Selve bordet er veldig fint og har holdt seg godt. Det skal bare pusses litt og få et par omganger med olje så er det nesten som nytt. Men dessverre, for stort.

Etter faktumet var konstatert fikk jeg øye på et annet bord som var lagt ut til en hundrelapp. Slitent teakbord, på nesten samme størrelse som det første bordet men 20 cm lengre. Så da var det bare å bestikke Marius med sjokolade og kaste oss i bilen for å hente det på andre siden av byen.

Denne gangen var det jackpot heldigvis. Det er akkurat passe størrelse i forhold til stuen og møblene.

Så da har jeg litt arbeid foran meg. Først skal alt pusses og oljes. Så skal de to bordene vi ikke skal beholde selges.

0 kommentar
0

Lignende innlegg