Hjem Kjæledyr Han er gammel, sa du?

Han er gammel, sa du?

av Elise

Vi har lenge holdt øye med hvordan Felix har det. Han er tross alt 13 år gammel og akkurat i år ser han ut til å være på sitt tynneste. Det er forsåvidt ganske vanlig at med vinterpelsen så raser han også ned i vekt ettersom han gjør lite vesen av seg i sommervarmen. Men i år har han gått ned 2 kilo og vi er selvsagt litt bekymret.

Det toppet seg da jeg skulle legge sengeteppe i sofaen mens han stadig sov der og han tydeligvis skvatt for det var en våt urinflekk der da jeg løftet ham vekk. “Shit”, er nok noe av det første man tenker ettersom det finnes ikke noe verre enn en katt med inkontinens.

Det var rett på telefonen med dyrlegen og prate litt. Snakket litt om hva slags mat han spiser, daglige rutiner, stressmomenter og jeg vet ikke hva. Vi ble enige om å ta ham med for en litt sjekk ettersom han strengt tatt ikke har hatt en… noensinne. Han har vært en frisk katt opp gjennom årene. Det eneste vi har måttet ordne med er vaksiner, ormekurer og et par reparasjoner etter et par slagsmål. Ikke store greiene, men sekundet katten må bedøves så blir det jo fort dyrt.

Opprinnelig fikk de ikke tatt en urinprøve for å sjekke etter infeksjoner, så vi fikk med en pose med perler og reagensrør hjem slik at vi kunne samle det opp selv og kjøre ned til dem med det. Langt hyggeligere og mindre stressende for katten.

Vel, Felix var litt uenig. Han ville ikke gå i kassen i det hele tatt hele natten og på morgenen. Rasende var han også ettersom vi ikke kunne slippe ham ut. Til slutt måtte Marius bare dra på jobb og så fikk vi bare håpe han ga seg iløpet av dagen.

Jeg sitter og ser på at han snuser litt på perlene og plasserer seg i kassen etter en times tid. Han sitter der lenge og gir inntrykk av at han faktisk gjør fra seg. Han ser i min retning et par ganger og jeg gjør mitt beste på å se et annet sted. Den katta hater publikum når han er på do. Men det viste seg at han ikke hadde gjort noe da jeg gikk bort og sjekket. Skuffende går jeg inn på kontoret for å sende melding til Marius om at katten stadig er demonstrativ.

Kort tid etterpå hører jeg ham igjen. Jeg som publikum er borte, dermed har han gått tilbake til kassen for å fullføre.

Minutter etter er jeg på telefonen med Marius og brøler “Suksess! Kom og hent!” Sjefen hans ler i bakgrunnen og ønsker ham lykke til.

Et par timer senere får jeg telefon fra dyrlegen som bekrefter han ikke viser tegn til infeksjoner og at katten, basert på alle prøvene som er tatt, er helt frisk.

Jeg har akkurat brukt flere tusen på å få det bekreftet at katten bare er gammel. Men frisk heldigvis!

0 kommentar
0

Lignende innlegg