Hjem GjenbrukMøbler Jeg er lam i armene, la meg sitte ned

Jeg er lam i armene, la meg sitte ned

av Elise

Det er ikke bare bare å stå med slipemaskin over lengre tid. Spesielt om den slipemaskinen er litt i tyngste laget. Men den retrostolen vi fant i Skien er endelig ferdig. Jeg fikk ikke tatt bilde av den før jeg begynte for jeg var litt i det ivrige laget, men jeg fikk tatt et underveis hvor man kan se den gyselige beisen den opprinnelige hadde.

I tillegg holdt den egentlig ikke sammen så jeg måtte lime den på ny for at den skulle være trygg å bruke. Jeg brukte altfor lang tid på den og mot slutten var jeg strengt tatt ikke nøye nok. Men den skal også være en helt vanlig kjøkkenstol, uten at det nødvendigvis er en god unnskyldning for å fire ned på standarden.

Opprinnelig trodde jeg den skulle være bøk ettersom de vanligvis bruker den tresorten og legger finèr over. Til min overraskelse var det nydelig eik. Jeg liker veldig godt eik, men det er et mareritt å slipe.

Den er nå oljet og montert sammen igjen. Sluttresultatet ble ikke perfekt, men alikevel ganske bra.

Jeg spekulerer litt i om den hadde blitt “supermegafin” om jeg hadde f. eks. beiset den i en varm valnøttfarge. Men ettersom jeg er litt antibeis på fine tresorter som eik så blir det med spekuleringen.

Sete- og ryggtrekket er det originale, jeg har bare renset det for å få vekk skitt og gamle malingflekker. Det ble kjempefint og nesten som nytt!

Nå må jeg bare finne en helt lik (eller nesten lik) slik at jeg har et matchende par ved kjøkkenbordet.

0 kommentar
0

Lignende innlegg