Hjem Gjenbruk Disseksjonen av en italiensk sofa

Disseksjonen av en italiensk sofa

av Elise

Jeg har 11 stoler til to forskjellige spisestuer som jeg vil trekke om. Det ene settet er 5 stoler som vi hentet i Lillesand, jeg tror det er en blanding av teak og bøk. Men jeg må slipe det ned og olje det før jeg vet med sikkerhet hva slags treverk som har blitt brukt. Disse hadde opprinnelig et trekk i tekstil med broderte blomster på. Jeg har tatt vare på de da jeg har lyst til å tegne opp mønstrene ved et eller annet tilfelle. De er i relativt god stand, skal bare finpusses og limes litt før de er klare for nytt trekk og skal selges.

Det andre settet er 6 stoler som har blitt malt mørkebrune. Malejobben er ikke gjort spesielt bra engang og jeg har klart å fjerne mesteparten fra en stol ved hjelp av stålull og en liten slipemaskin. I tillegg har de tydeligvis  hatt noen problemer med setet tidligere, for de har tatt treplugger og lim for å feste det. Så istedetfor at man enkelt kan flippe stolen og skru løst setet slik at man ENKELT kan bytte trekk om man ønsker det, så må man fjerne trekket – borre i trepluggene og sage som en gal. Trekket er i tillegg i en forrykende fresh spyoransje. Har jeg nevnt mange nok ganger i mitt liv at jeg hater oransje? For jeg hater oransje.

Stolen ser nå slik ut:

Det er småplukk av malingfjerning som må gjøres og jeg kan snart begynne å olje den for å få fram den fine trefargen. Disse stolene ser ut til å være primært bøk med teakfiner.

Så da stod jeg der med en nesten ferdig stol og begynte å tenke over hvordan jeg skulle ordne med trekk. Skai/kunstskinn koster ganske mye per meter og det blir jo en del når man må trekke opp x antall stoler. Ekte skinn er enda dyrere og vanskeligere å få tak i. Aller helst ville jeg jo gjøre dette på en god, men billig måte. Jeg har allerede en skinnetterligning liggende som jeg kjøpte for en del år siden, uten at jeg helt noensinne fant ut hvorfor, men den er ikke slitesterk for fem flate øre. Katten gjorde en god jobb med å demonstrere det innenfor de første fem minuttene etter at jeg hadde trukket om en stol.

Det var da jeg “kom over” en annonse på FB hvor noen ga bort et sofasett (3-seter, 2-seter og lenestol) gratis i mitt nærområde. Den tok meg bare en halvtime med intens leting å finne.  Italiensk merke til og med.

Vi reiste ut og hentet det idag formiddag. Hadde knapt parkert hengeren før det var fram med skapell og verktøy og gikk til verks på lenestolen først. Det tok flere timer før vi var ferdige og hadde flådd og demontert alt sammen. Ikke nok med at jeg har en diger haug med brunt skinn fra Italia, jeg fikk med mye god polstring på kjøpet også. Vi har definitivt gitt naboene et aldri så lite søndagsshow. Nærmeste nabo satt ute med hagestolene og fulgte godt med ihvertfall.

Så nå kan jeg snart skryte på meg  “spisestue i teak og italiensk skinn”. Fancy skal det være.

0 kommentar
0

Lignende innlegg