Hjem Ukategorisert Til galningen med førerkort

Til galningen med førerkort

av Elise

Jeg har begynt å øvelseskjøre igjen. Det tok bare 18 år for meg å sette meg bak rattet igjen og genuint vurdere om jeg burde ta førerkortet igjen. Og det går helt fint når jeg kjører. Jeg holder trygg avstand til andre biler, følger trafikkens flyt, blinker når jeg skal og stopper på rødt. Og den store fine røde L’en som står bak på Trulte blir som oftest respektert og jeg slipper vanligvis å ha noen liggende opp i rompa på bilen.

Igår var det heldigvis ikke jeg som kjørte, for da hadde det ikke gått så bra.

Vi var på vei hjem fra Kiwibutikken. En bil har hengt seg på bak etter rundtkjøringen ved Nordbyen. Og med hengt seg på så mener jeg det var knapt en halvmeter mellom oss. Heldigvis er fartsgrensen lav, uansett hvor mye Marius prøver å signalisere at bilen bak bør holde bedre avstand så henger han på alikevel.

Marius sakker farten ytterligere ettersom det er opphøyde fotgjengerfelt langs denne strekningen som krever at man må bremse ned for. Det betyr at han ikke kan gjøre det trygt med tanke på bilen bak som henger på som en klegg.

Føreren av den andre bilen gir ingen signaler til å forstå at han bør holde trygg avstand eller benytte muligheten til å kjøre forbi. Istedet kommer vi til rundkjøringen ved Europris  hvor føreren bak brått får opp farten og kaster bilen til siden for å komme opp ved siden av oss. Hvorpå han viser oss fingeren… Skal godt love deg han fikk den fingeren tilbake igjen.

Tilsynelatende var dette en krenkelse verre enn døden for han vrenger bilen sin foran vår og står på bremsen. Ikke en gang, ikke to, men TRE ganger. Og ved dette tidspunktet har han rullet ned vinduet  og lener seg ut slik at han får skikkelig god utsikt til den farlige og fullstendig latterlige situasjonen han har satt seg selv i.

Ettersom siste rundkjøring før E18 dukker opp gir han opp forsøket på å få seg et kraftig nakkesleng, legger seg i feil fil og raser avgårde ut mot Kvelde.

Og etter å ha vært vitne og offer for/til en slik farlig situasjon som kunne ha endt med både bil og personskade sitter jeg igjen med et lite spørsmål.

Det er stadig 18 års grense på førerkort?

0 kommentar
0