Hjem GjenbrukMøbler På nye eventyr med en retro stol

På nye eventyr med en retro stol

av Elise

Etter at jeg trakk om den første Langlo-stolen har jeg lærte meg en god del om trekking av møbler. Jeg holder meg stadig til møbler som er “enkle” å trekke om, men alikevel av en viss kvalitet.

Så det var vel ingen overraskelse at jeg gladelig kjørte ned til Skien for å hente en stol som var fullstending maltraktert.

Stoffet var revnet, treverket var utsatt for fukt/vannskade, seterammen hadde sprukket og måtte limes osv osv osv.

Det første jeg gjorde var å fjerne armlendene slik at jeg kunne demontere de fullstendig og slipe de ned individuelt. Da var det selvfølgelig ETT ben hvor limet stadig holdt og jeg måtte finne fram en eddikblanding og pipette for å få det løs.

Og ettersom det har vært utsatt såpass som det har, så har selvfølgelig ikke delene tørket slik at alt passer perfekt igjen…

Deler av trekket hadde jeg lyst til å beholde litt, men når jeg så hvor ødelagt det var, og hvordan det mest antagelig også har blitt utsatt for fuktskade så endrer jeg kjapt på de planene.

Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg demontert hele stolen ned til bare benet for å være sikker på at stolen ville være sterk og holdbar etter at jeg var ferdig med den.

Men jeg fikk ryddet meg litt plass nede i første etasje på det beryktede “roterommet” så nå er det et lite møbelverksted krysset med bibliotek.

Jeg fant to restduker av imitert møbelruskinn i sort og aubergine. Nøyaktig hvorfor jeg har de er ukjent, jeg vet jeg trakk om setet til to forskjellige kontorstoler og at de brukte akkurat de. Jeg hadde ikke nok av hverken aubergine eller sort til å trekke om stolen i bare en farge. Men så husket jeg at mange av disse stolene originalt står i to forskjellige farger og tenkte at det sikkert ikke gjør noe.

Det var et hat å få alt på plass, og ikke minst manglet det et par metallbiter til bøylene nederst slik at man får en skikkelig spenst av å sette seg i den. Jeg vet ikke om det er noe jeg får gjort noe med, det er uansett for sent å spekulere.

Det synlige treverket ble slipt i det nesten uendelige for å fjerne mest mulig bruksspor og den særdeles slitne originale beisen. For at det skulle passe bra med den sorte og aubergine fargen valgte jeg å beise i lys valnøtt fremfor teak denne gangen.

Avsluttet med litt lakk og stålullpolering.

0 kommentar
0

Lignende innlegg