Hjem GjenbrukMøbler Teak med Kirsebær og gulltråder

Teak med Kirsebær og gulltråder

av Elise

I sommer hadde en brukthandel lagt ut en melding på Finn.no om at de hadde plassert en god del ting utenfor butikken sin som man kunne hente gratis. Blant alle tingene så jeg to stoler jeg mer enn gjerne kunne tenkt meg. Men det var førstemann til mølla-prinsippet og det var strengt tatt midt i arbeidstiden så jeg kunne ikke akkurat ringe mannen min og tvinge ham til å forlate jobben sin for å hente stoler i nabobyen. Dermed ringte jeg broren min istedet med forhåpninger at han ikke var opptatt med noe. Et par timer senere stod en av stolene jeg hadde sett på trappa her hjemme. Den andre var dessverre allerede tatt da han ankom.

Og den stod plassert under trappa i gangen ganske lenge før jeg rørte den da jeg hadde en drøss med andre ting å gjøre. Tresorten var ekte teak. De gangene jeg sliper treverk uten maske på har jeg begynt å kjenne igjen “smaken” av de forskjellige sortene. Fun fact; teak smaker helt kvalmende grusomt.

Den har helt klart sett bedre dager og det er vanlig at man kvitter seg med de stolene som har fått trekket sitt ødelagt da butikkene selv sjeldent orker å bruke tid på det. Det er på mange måter ikke økonomisk hensiktsmessig. Og det forstår jeg  helt greit. Det gjør det bare mulig for sånne gærninger som meg til å plukke de opp og gjøre de fine igjen.

I det lengste stod jeg og dillet med skinnet jeg hadde tilovers fra sofaen og var fast bestemt på at det skulle bli en skinnstol. Men jeg ble aldri helt fornøyd med plasseringene og hvordan det ble seende ut eller hvordan det mørkebrune skinnet var veldig likt det mørke teaktreet.

Men etter en svipptur ned til Danmark for å kjøpe kjøtt var vi også innom et par bruktbutikker hvor jeg kom over et  møbelstoff som kalte på meg. Mest fordi det var 2 meter for 40 kr.

Den varme kirsebærfargen (med litt lilla innblandet) og nydelige gulltråder ville passe utmerket med den mørke gløden til teaktreet etter det hadde blitt slipt og oljet. Dermed var planen på plass og det tok ikke lange tiden før stolen ble ferdig.

Jeg vurderte i det lengste om den skulle ha knapper, men da jeg syntes den egentlig så best ut uten ville jeg ikke ødelegge stoffet ved å “sjekke”.  Sittekomforten har jeg også klart å få til mye bedre enn tidligere. Dette er en stol som er veldig rett i ryggen, men man sitter godt i den.

0 kommentar
0

Lignende innlegg

Skriv en Kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.